Snacks

Chocolade Amaranth repen met gedroogde kers en amandel

Voor ca 20 repen

  • 320gr cacaoboter
    chocorepen
    Choco amaranth repen met kers en amandel
  • 240gr gepofte Amaranth
  • 2 afgestr tl vanille
  • 80 gr gehakte geroosterde amandelen
  • 160gr gedroogde kersen
  • 240gr agavesiroop
  • 200gr witte amandelmoes
  • 40gr cacaopoeder
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 1 snufje gejodeerd zeezout

Bereiding ca 25 minuten en een koeltijd van 30 minuten

  1. De cacaoboter in een klein pannetje (liefst au bain Marie) smelten.
  2. Dan de gesmolten cacaoboter goed met de andere ingrediënten vermengen in een grote schaal.
  3. Deze massa op een bakplaat met bakpapier verdelen(of iets anders dat plat is met een opstaande rand en groot genoeg). Maak de plak ca 1,5cm dik.
  4. Leg een tweede vel bakpapier over de plak en druk de massa nog eens goed aan met je  handen zodat je een vlak oppervlak krijgt.
  5. Zet het geheel ca 30 minuten in de vriezer of 60 minuten in de koelkast.
  6. Tenslotte met een scherp mes in repen of bokjes snijden.

Deze hoogwaardige lekkernij is perfect voor onderweg, voedzaam en lekker. Je kan de gepofte amaranth rustig vervangen door een andere gepofte variant. Let alleen op met gepofte rijst, deze wordt een beetje taai.

 

Chocola eten met een goed ‘slankelijns’ geweten

Voor 1 grote reep

  • 90gr cacaoboter
    chocolae repen
    Chocolade variatie
  • 95gr witte amandelmoes
  • 30gr cacaopoeder
  • 40gr agavesiroop
  • 1 mespunt gemalen vanille
  • 1 snufje gejodeerd zeezout

Bereiding ca 15 minuten en ca 40 minuten koeltijd

  1. De cacaoboter in een pannetje au bain Marie smelten.
  2. Dan van het vuur nemen en de andere ingrediënten er met een garde doorheen mengen.
  3. De massa in een rechthoekige keukenvorm ( bijv ovenschaaltje met bakpapier belegd) doen.
  4. Ca 10 minuten in de vriezer zetten en vervolgens nog 30 minuten in de koelkast.
  5. Variaties: doe er 50gr pistachenoten, bananenchips, geroosterde hazelnoten, goji bessen of geroosterde amandelen door.

Met hoogwaardige cacaopoeder, amandelmoes, en als zoetstof agavesiroop, heb je een verantwoorde, gezonde reep chocola die naar melkchocolade smaakt. Met een gerust geweten genieten!